Espiritualitat queer

Queer Spirituality and healing

Grup LGTBIQA+ espiritual

Cada tercer dimarts de mes ens reunim al Centre LGTBI per compartir experiències, debatre idees i qüestionar teories imperants. És un espai queer segur, amable i per sentir-se a gust.

Aquest 2020 el comencem amb ganes i amb un canvi de format: Cada dos mesos dedicarem una hora del grup a fer una meditació guiada.

Gener, març i maig farem la primera hora de grup i la segona de meditació guiada. Es pot venir directament a la meditació a les 19.30h.

Febrer, abril i juny farem 2 hores de grup com hem fet fins ara des del maig del 2019.

Les meditacions estaran basades en els colors de l’arc de Sant Martí/arc iris. Cada dia utilitzarem un color diferent. Uns moments per relaxar-te, connectar amb tu, connectar en grup i omplir-te de color en un viatge energètic.

El 2019 el vam acabar amb la trobada del 17 se desembre, en què vam fer una meditació guiada d’uns 10-15 minuts per entrar al cor i al nostre centre energètic.
Vam compartir, com cada inici de trobada, experiències i reflexions relacionades amb la intersecció de diversitat sexual i de gènere i l’espiritualitat.

A la segona part de la trobada, vam mirar un vídeo curt d’una persona parlant d’energies masculina i femenina (termes molt extesos a una part de l’espiritualitat actual) i vam reflexionar sobre els estereotips d’home i dona i del binarisme que comporta marcar només dos gèneres i marcar dues energies.

Més informació a la pàgina de Facebook Grup LGTBIQ+ espiritual:

https://m.facebook.com/pages/category/Personal-Blog/Grup-Lgtbiq-espiritual-110156723708410/

Cada 3r dimarts de mes de 18:30h a 20:30h al Centre LGTBI de Barcelona (C/ Comte Borrell, 22). 🌈💫💖
Un espai de trobada i debat (gratuït).

Vine directament o contacta’m per saber-ne més: neusmiqueltapies@gmail.com

Si vols rebre els correus recordatoris del grup, envia un correu a gruplgtbiqespiritual@gmail.com amb la paraula Alta.

Vídeo I am what I am, sóc el que sóc, 28J

Sóc el que sóc. Celebrem la nostra diferència i totes les nostres facetes.

Avui fa 50 anys de la revolta de Stonewall a Nova York, on les persones LGTBIQ+ van enfrontar-se a la policia pels abusos rebuts dia rere dia. D’aquí en va sorgir la primera marxa organitzada dels Estats Units de diversitat sexual i de gènere. Van sortir al carrer, a la llum del dia, dins d’una societat hostil que els marginava i els empresonava. Gràcies per tanta valentia.

Seguim defensant els nostres drets i els de totes les persones (i animals i de la Terra) per a crear una societat més justa, respectuosa amb la diferència i que celebri la diversitat.

Dia de l’alliberament LGTBI 2019

Cançó I am what I am, original de La Cage aux Folles. Versió interpretada per la drag queen Ginger Minj.

Segueix-me al meu canal de Youtube Drac Queer

Dia de la Visibilitat Trans

Avui és el dia de la Visibilitat Trans.
En moltes cultures, les persones que assumien rols diferents dels que els havien associat pel seu físic eren considerades persones espirituals i solien ser xamanis, sacerdotis, etc., persones respectades per la seva diversitat.

En diferents moments de la història, les persones que ara anomenem LGTBIQ+ han sigut considerades un pont entre el cel i la Terra, capaces d’accedir a una altra consciència.

És interessant que un dels símbols del col.lectiu LGTBIQ+ sigui l’arc de Sant Martí, també considerat un pont entre el cel i la Terra 🌈

Byron Bay

Diferència – essència

Allò que em fa diferent de les altres persones és la individualitat de la meva ànima, les característiques específiques de la meva energia.

Quan expresso les meves diferències, les meves peculiaritats, estic expressant la meva essència.

Allò diferent ens enriqueix, ensenya la teva diferència.